UBS võistleb Credit Suisse’i päästmise nimel

Sel nädalavahetusel peeti kiireloomulisi läbirääkimisi, et peatada esmaspäeval turu kokkuvarisemist põhjustav kriis Credit Suisse’is. Kaalutakse suurt valikut võimalusi, sealhulgas tehingut, mille kohaselt UBS ostab täielikult või osaliselt oma kunagise võimsa Šveitsi panganduskonkurendi.

Pärast mitmete Ameerika pankade kokkuvarisemist on Credit Suisse tõusnud Euroopa pangandussektori murede keskmesse ja eelmisel nädalal sattus börsile pähe. Isegi nädala keskel antud lubadus võtta Šveitsi keskpangalt laenu 50 miljardit franki (44,5 miljardit naela) ei takistanud tema aktsiate rekordilist madalseisu.

Šveitsi pangandusskeene, mille väärtus oli kunagi börsil 90 miljardit naela, lõppes reedel vaid 6,5 miljardi naelsterlingiga. Selle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *