Tšetšeenia kangelane eitab oma tervist pärast teismelise poja kohtumist Vladimir Putiniga

Tšetšeenia kangelane eitab oma tervist pärast teismelise poja kohtumist Vladimir Putiniga

Tšetšeenia jõumeeste liider on oma dünastia järgmise põlvkonna edutamisel veidral avalikul esinemisel väitnud, et ta on “täiesti terve inimene”.

Väikest sõjast räsitud Venemaa piirkonda raudse rusikaga valitsev Ramzan Kadõrov kurtis valesid levitavate vaenlaste üle pärast seda, kui kohtus esmaspäeval esimest korda pärast eelmise aasta sissetungi Ukrainasse.

46-aastane mees juhib leegione tšetšeeni võitlejaid, kes on isiklikult lojaalsed talle, kes juhtis mõningaid esialgseid rünnakuid Ukrainale, kuid möödunud sügisel tõusis ta esile Venemaa sõjaväelise juhtkonna ühe silmapaistvama kriitikuna.

Kadõrov käsitles kolmapäeval intriigi pulssoksümeetrit meenutava seadme ümber, mida nähti tema sõrmel Kremli koosolekul. Ta ütles, et see oli tegelikult digitaalne moslemite palveloendur. “Vabandust, et pean pettuma neid, kes loodavad, et olen ravimatult haige,” ütles ta seadet vehkides.

Kadõrov käsitles ka teisi viimastel nädalatel tõstatatud küsimusi, sealhulgas tema punnitatud välimus, kohmakas kõne ja eriti suur font, mida kasutati mitmetel märkmekaartidel, mida ta Kremli kohtumisel Putiniga luges.

Spekulatsioone tema tuleviku üle oli õhutanud Kadõrovi vanim poeg Akhmat (17), kes külastas selle kuu alguses Kremlit väga ebatavalisel isiklikul kohtumisel Putiniga, kelle pressibüroo kohtumist ei avalikustanud.

Ramzan Kadõrovi vanim poeg Akhmat Kadõrov kohtub Venemaa presidendi Vladimir Putiniga

Vasakpoolne Akhmat Kadõrov, Ramzan Kadõrovi vanim poeg, kohtub Venemaa presidendi Vladimir Putiniga © Twitter

Venemaa president Vladimir Putin ja Ramzan Kadõrov Moskva kohtumisel 2004. aasta mais

Venemaa president Vladimir Putin vasakul ja Ramzan Kadõrov Moskva kohtumisel 2004. aasta mais © ITAR-TASS/Presidendiuudised Service/Reuters

Pildid Putinist kohmetult koos Kadõrovi teismelise pojaga tõid võrdluse tšetšeeni vägilase enda esilekerkimisega 2004. aastal.

Sel ajal seisis helesinises dressis Kadõrov vaikselt, kui Putin tegi lühikese avalduse, kiites oma isa Ahmat-Khadjit, kes juhtis piirkonda Kremli toetusel kuni sel aastal staadionil mõrvamiseni.

Hiljutisel kohtumisel Kadõrovi pojaga ütles Tšetšeenia valitseja Telegrami postituses, et Putin oli 17-aastasele noormehele enamasti rääkinud oma suhetest Tšetšeenia iseseisvusvõitluses poolt vahetanud sõjapealiku Akhmat-Khadjiga, kes tõusis esile Kremli omaks. kõige usaldusväärsem liitlane seal. Ta arvas ka, et kohtumine võis olla kingitus enne Akhmati pulma.

Kremli kohtumised toimuvad samal ajal mitmete nepotistlike kohtumistega, mille eesmärk on tugevdada Kadõrovi haaret Tšetšeenia üle ja edendada tema dünastia järgmist põlvkonda.

Kadõrov määras teisipäeval Tšetšeenia tervishoiuteenuseid juhtima oma 20-aastase tütre Khutmati, kes ühines oma vanemate õdede Aishatiga (24), kes on Tšetšeenia kultuuriminister, ja Khadjiatiga (23), kes on abielus Tšetšeenia peaministriga ja juhib Groznõi lasteaiasüsteemi. selle pealinn.

Möödunud kuul määras Kadõrov oma vennapoja Khamzati (26) asepeaministriks pärast kolme aastat Tšetšeenia spordiministeeriumi juhtimist, mille jaoks oli Kadõrovi sõnul 2020. aastal tema põhikvalifikatsioon Ahmat-Khadji lapselaps.

Kadõrov kuulub Ukrainas ebaregulaarseid vägesid juhtivate karmi liinide rühmitusse, mis on keskendunud Wagneri poolsõjaväelise rühmituse komandöri Jevgeni Prigožinile, kes on süüdistanud Venemaa kaotustes oma kindralstaabi ebakompetentsust ja ärgitanud Putinit suurendama panuseid Ukrainas.

Ta oli vaieldamatult kõige silmapaistvam Venemaa poliitiline tegelane, kes avaldas eelmisel kuul Prigožinile toetust, kui kaitseministeerium näis saavutavat edu võitluses Wagneri vastu. Prigožin on sellest ajast peale avalikult laskemoona kerjanud ja kurtnud, et tema väed jäetakse tapmisele.

Pärast Putiniga kohtumist kiitis Kadõrov aga kaitseminister Sergei Šoigut armee “targa taktika” eest Ukrainas, mis viitas sellele, et pooled on jõudnud kokkuleppele. Kadõrov ütles, et “olukord meie lahinguüksuste seas ja riigis tervikuna on mitu korda parem kui aasta tagasi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *