Sekretär Blinkeni kohtumine Etioopia peaministri Ahmediga

Sekretär Blinkeni kohtumine Etioopia peaministri Ahmediga

Allpool on pressiesindaja Ned Price:

Riigisekretär Antony J. Blinken kohtus täna Etioopia peaministri Abiy Ahmediga, et arutada mitmeid USA ja Etioopia suhete seisukohalt olulisi küsimusi.

Kohtumisel arutasid sekretär Blinken ja peaminister Abiy olulisi edusamme vaenutegevuse lõpetamise kokkuleppe rakendamisel pärast relvade vaigistamist Etioopia põhjaosas. See edu hõlmab humanitaarabi parandamist ja põhiteenuste taastamist. Sekretär kordas USA toetust osapoolte jõupingutustele saavutada lepingu täielik rakendamine, et panna alus püsivale rahule. Sekretär ja peaminister arutasid ka vastutuse olulisust kõigi osapoolte poolt konflikti käigus toime pandud julmuste eest ning vajadust kaasava ja kõikehõlmava üleminekuaja õigusemõistmise protsessi järele. Sekretär väljendas muret olukorra pärast Oromias ja vajaduse pärast leida lahendus dialoogi teel. Lõpuks kinnitas sekretär peaministrile USA pühendumust jätkuva põua käes kannatavate Etioopia kogukondade abistamisele.

Sekretär Blinkeni ja peaminister Abiy kohtumine on USA ja Etioopia vahelise olulise partnerluse taaskinnitus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *