Miljardär Peter Thiel väidab, et tal on SVB sügisel kinni jäänud 50 miljonit dollarit oma raha | Silicon Valley pank

Miljardär Peter Thiel, kes seisis silmitsi kuumusega oma investeerimisfondi rolli pärast Silicon Valley pangas eelmisel nädalal jooksmise vallandamisel, ütles Financial Timesile, et tema enda raha oli panka kokku kukkudes 50 miljonit dollarit kinni jäänud.

Isegi kui Thieli asutajate fond soovitas ettevõtetel oma raha pangast välja viia – otsust, mida on laialdaselt süüdistatud selle ebaõnnestumises, ütles Thiel, et hoidis osa oma 4 miljardi dollari suurusest isiklikust varandusest pangas.

“Mul oli SVB-sse kinni jäänud 50 miljonit dollarit oma raha,” rääkis Thiel neljapäeval Financial Timesile avaldatud loos, öeldes, et ta usub, et pank ei kuku pankrotti.

Pärast 2008. aasta finantskriisi USA suurimat pankade pankrotti on Silicon Valley riskikapitalistid süüdistanud selles, kes vastutas suure tehnoloogiatööstuse panga läbilöögi käivitamise eest.

Founders Fund, riskikapitaliettevõte, mille Thiel asutas pärast PayPali kaasasutamise ja varakult Facebooki investeerimise edu, oli “üks esimesi, kes hakkas portfelliettevõtteid SVB riskide eest hoiatama”, teatas Financial Times. Silicon Valley silmapaistva mängijana levis asutajate fondi vaade pangale kiiresti, kuna hirmunud säutsud ja grupivestluste kuulujutud suurendasid paanikat.

“42 miljardit dollarit tuli sellest pangast ühel päeval, neljapäeval. Ja ausalt öeldes, ma arvan, et mõned näitlejad kiirendasid seda jooksu,” ütles demokraatidest senaator Mark Warner pühapäeval ABC Newsile. “See juhtus nii, nii kiiresti.”

Uurides Thieli rolli kriisis, teatas Axios, et Thiel “ei osalenud vestluses”, mille eesmärk oli fondi raha Silicon Valley pangast välja viia. Uudisteväljaanne märkis ka, et panga ebaõnnestumise pärast süüdistati spekulatsioone selle üle, kas asutajate fondi samm oli “tahtlik, tasumaks kahe grupi vahelise tundmatu viha eest”.

“Reageerisime vastavalt oma usalduskohustustele,” ütles asutajate fondi tegevjuht Neil Ruthven Axiosele tehtud avalduses.

Asutajate fond ei vastanud kohe Thieli ega teiste fondijuhtide kommentaaritaotlusele.

USA valitsus asus kiiresti tagama, et kõik Silicon Valley panga hoiustajad saaksid oma raha, sealhulgas paljud, kelle hoiused ületasid tüüpilise föderaalselt garanteeritud 250 000 dollari taseme. Thieli konto külmutati korraks, kuid nüüd on tal sellele taas juurdepääs, vahendas Financial Times.

Thiel on silmapaistev vabariiklastest annetaja, kes toetas Donald Trumpi esimest Valge Maja kampaaniat ja mitut parempoolset kampaaniat 2022. aasta vaheajal, sealhulgas aitas valida Ohio vabariiklasest senaatori JD Vance’i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *