Miks Gary Lineker ei korralda laupäeva õhtul päeva matši?

Gary Linekeri uudised – otse-eetris: Päeva matši saatejuht naaseb Tim Davie'sse uskujana "kõigi aegade madalaimal tasemel"

Päeva matš Vaatajatel, kes loodavad näha Gary Linekerit tagasi laupäevaõhtuse tippsündmuste programmi eesotsas, oodatakse veidi kauem, pärast BBC tüli tema kriitika üle valitsuse varjupaigataotlejate suhtes.

BBC spordisaated langesid eelmisel nädalavahetusel kriisi pärast seda, kui 24-aastasel saatejuhil paluti tagasi astuda Päeva matšajendades kaassaatejuhte, asjatundjaid ja kommentaatoreid solidaarselt oma töö tagasi võtma.

Kuid vaatamata Linekeri esmaspäevasele tööle ennistamisele ei juhi staarisaatejuht laupäeva õhtul tippsaadet.

Vaatajad tunnevad aga kergendust, kui saavad teada, et Linekeri puudumine ei ole seotud hiljutise vaidlusega BBC ülemustega – ja ta esineb ikka veel laupäeva pärastlõunal BBC One’is.

Endine Inglismaa mängija oli alati pidanud osalema BBC saates Päeva matš otseülekandes FA karika kajastus laupäevasest veerandfinaalkohtumisest Manchester City ja Burnley vahel.

Linekeriga liituvad BBC stuudios Etihadi staadionil Micah Richards ja Alan Shearer laupäeval alates kella 17.25-st.

Saatejuht Mark Chapman toob selle asemel Päeva matš tipphetked laupäeval kell 22.30, tehes seda koos endise Walesi mängija Ashley Williamsiga.

BBC peadirektor Tim Davie vabandas Linekeri esmaspäeval ennistades tüli tekitatud häirete pärast ja ütles, et tunnistab “BBC sotsiaalmeedia juhiste hallide alade põhjustatud võimalikku segadust”.

Ian Wright kritiseerib BBC ülemusi selle eest, et nad tekitasid Gary Linekeri peatamisega kuuma segaduse

Ta ütles, et saatejuht “järgib toimetuse juhiseid”, kuni BBC sotsiaalmeedia poliitika sõltumatu ülevaade on lõpule viidud.

Kui vabakutseline Lineker ei ole seotud samade erapooletuse reeglitega kui personaliajakirjanikud, siis BBC juhistes öeldakse, et selle kõrgetasemelised staarid peaksid “vältima parteipoliitilistes küsimustes poole võtmist”.

Tüli tekkis pärast seda, kui ta kirjeldas siseministeeriumi videot Suella Bravermanist, kes tutvustas valitsuse uut seaduseelnõu, mis keelaks Suurbritanniasse väikeste paatidega saabuvatel inimestel kunagi Ühendkuningriigis varjupaika taotleda, kui “väga kohutavat”.

“Suurt sissevoolu pole,” kirjutas Lineker Twitteris. „Võtame vastu palju vähem pagulasi kui teised Euroopa suuremad riigid. See on lihtsalt mõõtmatult julm poliitika, mis on suunatud kõige haavatavamatele inimestele keeles, mis ei erine sellega, mida kasutas Saksamaa 30ndatel, ja ma olen korrast ära?

Tema märkused tulid siis, kui siseministrit, kes on varem hoiatanud “invasiooni” eest lõunarannikul, kritiseeriti tugevalt tema “süttiva” väite pärast parlamendis, et 100 miljonit potentsiaalset põgenikku “tulevad siia” – hoolimata sellest, et varjupaiga taotles vaid 89 000 inimest. nõuded eelmisel aastal.

Lineker ütles esmaspäeval mitmes säutsudes: “Pärast paari sürrealistlikku päeva on mul hea meel, et oleme selle läbinud. Tahan teid kõiki tänada uskumatu toetuse eest, eriti oma kolleege BBC Spordist, tähelepanuväärse solidaarsuse eest. Jalgpall on meeskonnamäng, kuid nende toetus oli ülekaalukas.

“Olen BBC-s sporti tutvustanud peaaegu 3 aastakümmet ja olen mõõtmatult uhke, et saan teha koostööd maailma parima ja ausama ringhäälinguorganisatsiooniga. Ma ei jõua ära oodata, millal saan laupäeval uuesti MOTD-tooli istuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *