Mida tähendab 2023. aasta kevadeelarve Walesi inimestele ja ettevõtetele

Mida tähendab 2023. aasta kevadeelarve Walesi inimestele ja ettevõtetele

Kantsler Jeremy Hunt avalikustas täna oma kevadeelarve, mis tema sõnul aitab kaasa majanduskasvule ja kaitseb majapidamisi kõrgete energiahindade eest.

Ta tutvustas terves Ühendkuningriigis rea meetmeid, mis tema arvates julgustavad ettevõtteid investeerima ja toovad majanduslikult mitteaktiivsed töökohale.See hõlmas ka paljude kodumajapidamiste täiendavat energiaarvete rahastamist, kuigi ettevõtted kurtsid pärast 1. aprilli kommunaalmaksete täiendava toetuse puudumise või väga nõutud käibemaksu ajutise alandamise pärast.

Walesi kohta olid ka konkreetsed teated – sealhulgas sularaha pubi ja lainemurdja jaoks.

Peamised teadaanded

Energiaarved aitavad pikendada

Energiahinnagarantii raames on valitsus piiranud tüüpilise leibkonna energiaarveid 2500 naelsterlingini aastas, millele lisandub 400 naela talvine allahindlus. See pidi lõppema märtsi lõpus. Kantsleri pikendamine 2500 naelase energiahinna garantii kolme kuu võrra tähendab, et kodumajapidamised ei tunneta aprillist juunini 3280 naelsterlingi suuruse Ofgemi hinnapiirangu täit jõudu, mis aitab tarbijaid suvesse viia. Sellest lähemalt siin.

Miljonitele majapidamistele, kes ei kasuta gaasivõrku – kes kasutavad alternatiivseid kütuseid, nagu vedelgaas ja nafta, pole aga täiendavat toetust. See hõlmab umbes pooli kodudest mõnes Walesi maakonnas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *