Krüptovarast saab Ühendkuningriigi maksuvormides eraldi kategooria

Krüptovarast saab Ühendkuningriigi maksuvormides eraldi kategooria

Kuna Ühendkuningriik arendab järk-järgult välja oma terviklikku krüptoraamistikku, võtab Tema Majesteedi riigikassa maksudeklaratsiooni vormides kasutusele krüptovarade jaoks eraldi kategooria. Konkreetne rida peaks ilmuma maksuvormides aastatel 2024–25.

15. märtsil avaldas Ühendkuningriigi rahandusministeerium aruande 2023. aasta kevade riigieelarve kohta. Dokumendis teatatakse krüptovarade enesehinnanguvormide muutmisest.

Riigieelarve eeldatavate kulude ja tulude tabelis on krüptovarade rida alles aastatel 2025–26. See tähendab, et Briti kodanikud peaksid need esimest korda deklareerima eelmisel maksuaastal – 2024–2025. Praegu ei anna riigikassa konkreetseid numbreid selle maksukategooria eeldatavate eelarvetulude kohta – tabelis olevad numbrid on nominaalväärtuses 10 miljonit Briti naela (12 miljonit dollarit).

Seotud: Ühendkuningriigi pangad HSBC, Nationwide keelavad krediitkaartidega krüptoostud

Muudatused tervitas Chartered Institute of Taxation (CIOT), juhtiv kutseorganisatsioon, mis analüüsib riiklikke maksupoliitikaid. CIOTi asepresident Gary Ashford ütles:

“Krüptovaratehingute maksudeklaratsioonis deklareerimise vajaduse esiletõstmine aitab tõsta inimeste teadlikkust selles valdkonnas võetud kohustustest.”

Siiski rõhutas Ashford vajadust täiendavate meetmete järele, et võidelda “laialt levinud teadmatusega krüptomaksude tasumise ja aruandlusnõuete osas”. Ashfordi sõnul ei ole seadusliku sissetulekuga krüptoinvestoritel piisav arusaam maksuaruandlusest.

Varem märtsis teatas Financial Conduct Authority (FCA) riigikassale, et finantsteenuste ja turgude seaduseelnõu läbib parlamendis “üsna ambitsioonika lähtestamise poole peal”. Kui eelnõu vastu võetakse, annaks FCA-le uued volitused krüptovaluutatööstuse üle.