Hunt kavatseb avalikustada 500 000 naelase pensioni ülemmäära tõusu

Hunt kavatseb avalikustada 500 000 naelase pensioni ülemmäära tõusu

Reformid keskenduvad pigem künniste tõstmisele kui pensionisüsteemi keeruliste veidruste kõrvaldamisele, mis väidetavalt on viinud mõned ennetähtaegselt pensionile jääma.

IFS-i direktor Paul Johnson kritiseeris “naeruväärseid” kitsenevaid reegleid, mis kehtivad inimestele, kes teenivad rohkem kui 240 000 naela. Igaüks, kes ületab seda künnist, näeb nende aastatoetust vaid 4000 naelsterlingini.

Hr Johnson ütles: “Kui suurendate iga-aastast toetust 40 000 naelsterlingilt 60 000 naelale, kuid vähendate seda nii, et suure sissetulekuga inimesed ei saaks seda kasutada, ei ole see tõenäoliselt eriti tõhus. Aga kui sellest lahti saada, muutub poliis palju kallimaks.

Hr Hunti eelarve koostatakse kriisis oleva pangandussektori taustal ja uued prognoosid, et intressimäärade tõus peatub.

Nüüd eeldatakse, et Inglismaa keskpank tõstab intressimäärasid veel ühe korra 4,25 protsendini, praeguselt 4 protsendilt.

See tuleb pärast seda, kui USA president Joe Biden ei suutnud pärast Silicon Valley panga (SVB) kokkuvarisemist finantsturge rahustada. Rishi Sunak ütles ka, et britid ei pea muretsema SVB kokkuvarisemise pärast, mis areneb laiemaks panganduskriisiks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *