Facebooki omanik Meta teatas veel 10 000 töökoha kaotamisest

Facebooki omanik Meta teatas veel 10 000 töökoha kaotamisest

Facebooki omanik ja Meta Quest VR-peakomplektide tootja Meta kaotab sel aastal veel 10 000 töökohta ja sulgeb umbes 5000 täiendavat avatud rolli osana “tõhususe aastast”.

Need kärped lisanduvad eelmise aasta novembris teatatud eelmisele 10 000 töökoha kaotamisele, mis võrdub 13 protsendi kaotamisega kõigist Meta töötajatest kogu maailmas.

Meta boss Mark Zuckerberg süüdistas muudatustest avalikult oma Facebooki lehe kaudu USA kõrgemaid intressimäärasid, globaalset geopoliitilist ebastabiilsust ja suurenenud regulatsiooni, lisaks eelmisel aastal toimunud tulude aeglustumisele, mida ta nimetas “alandlikuks äratuskõneks”.

Uudistesaade: kuhu läheb Microsoft järgmisena, et Activision Blizzardi tehing tehtud saaks?

Sellegipoolest märkis Zuckerburg, kuidas Meta tegeles endiselt AI arendamisega ja eksperimentidega metaversumi loomisega, lisaks populaarsele sotsiaalsete rakenduste komplektile.

“Usun, et töötame mõne kõige transformatiivsema tehnoloogia kallal, mida meie tööstus kunagi näinud on,” kirjutas Zuckerberg. “Meie suurim investeering on tehisintellekti edendamisse ja selle igasse meie tootesse lisamisse. Meil ​​on selleks enneolematus mahus infrastruktuur ja ma arvan, et selle pakutavad kogemused on hämmastavad.

“Meie juhtiv töö metaversumi ülesehitamisel ja arvutiplatvormide järgmise põlvkonna kujundamisel on endiselt kesksel kohal sotsiaalsete sidemete tuleviku määratlemisel. Meie rakendused kasvavad ja jätkavad uutel viisidel ühendamist peaaegu poole maailma elanikkonnast. See töö on uskumatult oluline. ja panused on kõrged. Meie koostatud finantsplaan võimaldab meil seda ellu viia.”

Kuna täitmata on 5000 töökohta, on Meta enda värbamismeeskond esimene, kes näeb selle viimase koondamisvooru raames kärpeid. Meta tehnikagruppide töötajad kuulevad siis aprillis, kas nende töökohad on turvalised, enne kui ärigrupid saavad sellest teada mais.

“See saab olema raske ja sellest ei saa kuidagi mööda,” jätkas Zuckerberg. “See tähendab hüvastijätmist andekate ja kirglike kolleegidega, kes on olnud osa meie edust. Nad on pühendunud meie missioonile ja ma olen isiklikult tänulik kõigi nende jõupingutuste eest. Toetame inimesi samamoodi nagu varem ja kohtlege kõiki tänuga, mida nad väärivad.”

Ka mitmed teised tehnoloogiaettevõtted on viimastel kuudel teatanud suurtest töökohtade kärpimisest – 10 000 töötajat Microsoftis ja 12 000 Google’is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *