Eelarve: Ühendkuningriik läheneb tulude stagnatsiooni katastroofilisele kümnendile | 2023. aasta eelarve

Vaatamata avalike teenuste kärpetele on Ühendkuningriik jätkuvalt kursis seisva sissetuleku ja kõrgete maksude “katastroofilise kümnendi” jooksul, ütles Resolution Foundation kolmapäeval oma eelarve analüüsis.

Mõttekoda, mille eesmärk on tõsta madala ja keskmise sissetulekuga perede elatustaset, ütles, et tüüpilised leibkonna kasutatavad sissetulekud peaksid prognoosiperioodi 2027–2028 lõpuks olema väiksemad kui enne pandeemiat. kui inflatsiooni arvesse võtta.

Kuigi kantsler Jeremy Hunt oli teatanud “muljetavaldavalt laiaulatuslikust poliitikast”, et julgustada rohkem inimesi tööle, ei suutnud ta muuta elatustaseme langust, teatas sihtasutus.

“Suurbritannia majandus on endiselt sügavas segaduses – inimesed toetavad tööd, kuid muutuvad vaesemaks ja maksavad rohkem makse, kuid näevad avalike teenuste kärpimist,” seisis raportis.

Ühendkuningriik on prognooside kohaselt läbi elanud “suurima energia- ja inflatsioonišoki alates 1970. aastatest, vältides samal ajal majanduslangust, kusjuures tööpuudus saavutas haripunkti vaid 4,4% tasemel”, lisas ta.

Mõttekoja sõnul on maksude osakaal rahvamajanduse koguproduktist prognooside lõpuks saavutanud 37,7%, mis on 70 aasta kõrgeim näitaja ja 4,7% tõus alates 2019-2020. iga Ühendkuningriigi leibkond.

Maksude tõus jätab kantslerile eelarvevastutuse ameti viieaastase prognoosiperioodi lõpus siiski vähe manööverdamisruumi, peamiselt seetõttu, et lühiajaline SKT kasvutõus taandub, jättes üldise maksumäära madalamaks.

“Kui isegi viimase kümnendi aeglane kasv oleks jätkunud, oleksid sissetulekud endiselt 1800 naela võrra suuremad kui praegu aastateks 2027–2028 prognoositud,” teatas Resolution Foundation.

Mõttekoja tegevjuht Torsten Bell ütles: “Jeremy Hunti esimene eelarve oli palju suurem asi, kui paljud eeldasid, ühendades kohutavate majandus- ja eelarveväljavaadete paranemise olulise poliitikapaketiga, mille eesmärk on üldiselt kiirendada pikemaajalist majanduskasvu. ja eelkõige tööjõu suurus.

„Kuid tagasi astudes jäävad Ühendkuningriigi peamised väljakutsed suures osas muutumatuks. Me investeerime liiga vähe ja kasvame liiga aeglaselt. Meie kodanike elatustase on stagneerunud. Palume neil maksta kõrgemaid makse, vähendades samal ajal avalikke teenuseid.

“Ükski eelarve ei suuda seda ümber pöörata, kuid Suurbritannial on aeg seda teha.”

jätke eelmine uudiskirja reklaam vahele

Mõttekoja sõnul jäeti eelarves suures osas tähelepanuta jäetud eelarveeraldiste ja kasvava inflatsiooni tõttu avalikele teenustele avaldatav tugev kulusurve, lisades, et Whitehalli osakondades, mis asuvad väljaspool tervishoiu-, kooli- ja kaitsealasid, tehti reaalväärtustes 10% kärpeid. tänased kulutused inimese kohta aastateks 2027–28.

See kulujõu vähenemine enamikus valitsusasutustes tõuseb 14%-ni, “kui äsja väljakuulutatud soov tõsta kaitsekulutusi 2,5%-ni SKTst täidetakse järgmise parlamendi jooksul”.

Investeerimistoetuste suurendamine, et julgustada ettevõtteid ostma IT-d ja uusi seadmeid kolme aasta jooksul kuni 28 miljardi naelsterlingi väärtuses, on viies suur ettevõtte tulumaksu muudatus vaid kahe aasta jooksul, mis illustreerib kindluse puudumist, mis on ettevõtteid frustreerinud, öeldakse raportis.

Sihtasutus arvutas, et poliitika annaks investeeringutele ajutise 3% tõuke, “kui Suurbritannia vajab tegelikult püsivat 30% tõusu, et jõuda järele meie konkurentidele Prantsusmaal, Saksamaal ja USA-s”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *