Bitcoin saavutab üheksa kuu kõrgeima taseme, kuna kauplejad lahkuvad pankadest

Bitcoin saavutab üheksa kuu kõrgeima taseme, kuna kauplejad lahkuvad pankadest

Bitcoin saavutas reedel üheksa kuu kõrgeima taseme, kuna krüptokauplejad suunasid raha pankadest eemale ja soojenesid kiiresti muutuvate intressiootusteni.

Algse ja suurima krüptomündi dollarites nomineeritud hind on sel nädalal tõusnud enam kui 30 protsenti enam kui 27 000 dollarini, mis on kõrgeim punkt pärast turgu möödunud suvel haaranud usalduskriisi algust. Suuruselt teine ​​token, eeter, on samal perioodil tõusnud viiendiku võrra.

Pärast nädalat kestnud ägedat rahutust maailma pangandussektoris mõlemal pool Atlandi ookeani on tekkinud ostjad, kuna investorid muretsevad väiksemate pankade võlakirjaportfellide ja ärimudelite hinnangute pärast.

USA valitsus ja suured pangad sekkusid süsteemi stabiliseerimiseks, samal ajal kui Šveitsi keskpank andis laenuandjale Credit Suisse’ile 54 miljardi dollari suuruse hädaabi. Ebakindlus on tekitanud spekulatsioone, et Föderaalreserv ja Euroopa Keskpank peatavad oma plaanid agressiivselt tõsta intressimäärasid, et ohjeldada püsivat inflatsiooni.

Viimase 18 kuu jooksul on bitcoini hind, mida kunagi reklaamiti inflatsiooni maandamiseks, sageli korrelatsioonis traditsiooniliste aktsiaindeksitega, nagu S&P 500 ja Nasdaq Composite, ning tundlik kauplejate intressimäärade ootuste suhtes.

Kauplejad märgivad, et kui investoritel on krüptohindade pärast hirm, liiguvad nad raha pangahoiustesse ja stabiilsetesse müntidesse. Kui pankade pärast on muret, lähevad nad kiiresti üle žetoonide ostmisele.

“Hirm pangandussüsteemi stabiilsuse pärast ja reaalintressimäärade langus loovad soodsa keskkonna bitcoinide taastumiseks, sest mõned investorid peavad seda süsteemsete riskide maandamiseks,” ütles digitaalsete varade kaasjuht Ilan Solot. Londoni maakleri Marexi juures.

Bitcoini hinna (000 dollarit) joondiagramm, mis näitab, et Bitcoin on panganduse ebastabiilsuse tõttu hüppeliselt tõusnud

Turu taastumist on tugevdatud ka pärast USA ametivõimude kinnitust, et ebaõnnestunud Silicon Valley panga hoiused on kaitstud.

Circle, krüptoturu suuruselt teise stabiilsemündi USDC operaator, tunnistas, et tal on SVB-s lõksus 3,3 miljardit dollarit, mis käivitas stabiilse mündi väärtuse ajutise languse 88 sendini.

Stabiilsed mündid toimivad kanalina krüpto- ja riigiraha vahel ning peaksid oma väärtust dollari suhtes igal ajal üks-ühele säilitama.

Vaatamata digitaalsete varade lühiajalisele taastumisele, seab pangandussektori turbulents kahtluse alla krüptotööstuse pikaajalise jalajälje USA-s.

Koos Silvergate’i ja Signature’iga oli SVB üks kolmepoolsetest krüptosõbralikest pankadest, mis viimastel päevadel lõppesid. Nende ebaõnnestumised on tekitanud tööstuse toetajates hirmu, et USA likvideerib krüptotööstuse pangandustegevuse.

Vabariiklasest kongresmen Tom Emmer kirjutas kolmapäeval kirja Föderaalsele Hoiuste Kindlustuskorporatsioonile, väites, et regulaator püüdis sihilikult piirata pangandussektori kokkupuudet krüptoturgudega.

“Paljud inimesed juba mõistavad, et tööstus pöörleb USA-st eemale, nii et turg on Ameerika krüptoseadmete piiramise paljuski hinnanud,” ütles Solot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *