Balil keelatakse turistidel mootorrataste rentimine | Bali

Indoneesia Bali saar kavatseb keelata turistidel mootorrataste rentimise pärast mitmeid intsidente, kus välismaalased on liikluseeskirju rikkunud.

Bali kuberner Wayan Koster ütles, et sel aastal kehtestatavad alamuudatused lubavad välismaalastel sõita ainult reisibüroodelt renditud autodega.

“Turistidena [you should] käituda turistidena, kasutades reisibüroode ettevalmistatud sõidukeid, selle asemel, et mootorratastega ringi rännata, kandmata T-särke ja riideid, ilma kiivrita, rikkudes [traffic rules]ja isegi ilma litsentsita,” ütles ta.

Koster ütles, et poliitika eesmärk on võidelda korratuse vastu, kui turismisektor taastub pandeemiast. “Miks nüüd? Kuna me praegu korrastame, [as] Covid-19 pandeemia ajal poleks me saanud seda teha, kuna turiste ei olnud,” ütles ta uudisteväljaandele Kompas antud kommentaaris.

2019. aastal külastas Bali 6,2 miljonit väliskülalist ja saare majandus sõltub nende kulutustest. Kohalike inimeste kannatlikkust turistide suhtes on aga proovile pannud sagedased teated ebaseaduslikust või lugupidamatust käitumisest, sealhulgas teedel.

Viimastel aastatel on sotsiaalmeedias laialdaselt jagatud videoid ja teateid ohjeldamatutest või õigusrikkumistest juhtidest. Nende hulgas on klipp Vene Instagrammerist, kes lasi 2020. aastal kaskadööri käigus oma mootorratta dokilt välja. Hiljuti filmiti väidetavalt välisriigi elanikust naist vaidlemas politseinikega, kes näis olevat teda peatanud, kuna ta ei kandnud kiiver.

Viimastel kuudel on teatatud õnnetustest, millest mõned on lõppenud surmaga. Märtsis vahistati Bali meedia teatel venelane, keda kahtlustatakse mootorratta joobes juhtimises, kui ta põrkas kokku kohaliku juhiga. Tema ja teine ​​juht viidi mõlemad haiglasse. Teatati, et jaanuaris hukkusid eraldi vahejuhtumites Ukraina ja Venemaa kodanik.

Turistidel mootorrataste rentimise keelustamise plaani üksikasjad on veel selgumata. «Vaja on edasi õppida, siis parandame vead. Kogu selle aja, nähes rattureid, keda olen kohapeal jälginud, saavad nad rentida ilma litsentsita, mis toob kaasa probleeme,” tsiteeris kohalikus meedias Bali asekuberner Tjok Oka Artha Ardhana Sukawati.

Muret valmistab keelu mõju turismisektorile, sealhulgas jalgrattalaenutusettevõtetele, mida pandeemia tugevalt tabas.

Samuti on Koster palunud valitsusel tühistada ukrainlaste ja venelaste suhtes kehtiv viisa saabumisel, viidates murele, et kahe riigi kodanikud rikuvad kohalikke seadusi ja määrusi. See järgneb teadetele välismaalaste kohta, kes töötavad ebaseaduslikult turistiviisa alusel.

Venelased moodustavad Indoneesias ühe suurima väliskülaliste rühma ning paljud jäid Balile pandeemia ajal ja pärast Ukraina sissetungi.

Seadus- ja inimõiguste ministeerium ei ole veel otsustanud, kas karmistada viisareegleid mis tahes kodakondsuse suhtes.

Ardila Syakriah osales selle raporti koostamisel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *