6. jaanuari märatseja ema seisab silmitsi kohtunik Reggie Waltoniga, kuna ta mõisteti politseisse kemikaalide pihustamise eest

6. jaanuari märatseja ema astub kohtunikule vastu, kuna ta mõisteti politseisse kemikaalide pihustamise eest 40 kuuks.

Kapitooliumi märatseja karistuse mõistmine katkes, kui tema ema palus kohtunikule leebemat suhtumist.

USA ringkonnakohtunik Reggie Walton mõistis reedel 21-aastase Aiden Bilyardi 40 kuuks vangi. Bilyard, kes oli 6. jaanuaril 2021 18-aastane, sõitis Põhja-Carolinast Washingtoni DC-sse koos kahe teise sõbraga. Charlotte’i vaatleja.

Bilyard sõlmis prokuratuuriga süüdistuskokkuleppe pärast seda, kui ta tunnistas oktoobris, et ründas politseid surmava või ohtliku relvaga, kui pihustas Kapitooliumi ohvitsere “piprageeliga”. Teda ootas 46-57 kuud vangistust.

Tema ema Amy Bilyard ütles kohtunikule, et see pole õige, kui ta karistust määras Politico reporter Kyle Cheney. Kohtunik Waltoni vastus nuttes proua Bilyardile oli: “Te teete oma voodi ära, peate selles lamama.”

“Ta on selles valetanud,” ütles pr Bilyard.

Justiitsministeeriumi dokumentide kohaselt jäädvustati Bilyardi valvevideole, kuidas alumisel lääneterrassil pritsis korrakaitsjaid “kodukaitse piprageeliga”. Ta lahkus Kapitooliumist, kui kuulis teiste märatsejate mainimist ründerelvadest.

Seejärel sõitis ta samal õhtul tagasi oma kodulinna Põhja-Carolinas.

(DoJ)

FBI intervjueeris Bilyardi 2021. aastal, kuid ta eitas ülestõusus osalemist, kuigi talle esitati videotõendeid. Vaatleja. Ta arreteeriti hiljem samal aastal, kui ta sai Texases põhikoolituse, ja hiljem vallandati ta õhuväest.

Bilyardi advokaadid olid palunud kohtunikult koduvangistust ja viieaastast katseaega. Nad väitsid, et Bilyard oli 6. jaanuari rahutustes osaledes noor ja muljetavaldav.

“Kaheksateist on piisavalt vana, et eristada õiget valest,” ütles kohtunik reedel enne kohtuotsust Vaatleja. “…(T)näha sellist vägivalda, politsei võitleb oma elude eest… aga te ei jõua mingil hetkel mõtteviisini, et “See on vale ja ma pean lõpetama”? See on lihtsalt midagi, mis on jahutav ja väljaspool kahvatu.

Bilyard jäädvustati valvevideole

(DoJ)

Kaitse taotles ka hinnangut kohtupsühhiaatrilt, kes leidis, et Bilyard, kes väidetavalt oma isaga kunagi ei kohtunud, nägi Donald Trumpis “tugevat mehelikku kuju”. Nad väitsid, et vanematelt märatsejatelt saadud kinnitus ajendas teda ülestõusuga ühinema.

Kohtunik Waltonile saadetud kirjas ütles pr Bilyard, et tema poeg oli “intelligentne, soe ja lahke poiss”, kelle roll mässus oli erand sellest, kuidas teda kasvatati.

“Ta pole kunagi olnud vägivaldne. Ta polnud kunagi teiste inimestega arvestanud. Ta on … alati austanud politseid ja nende raskeid töid, ”kirjutas ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *